25 юли 2024, четвъртък

       
 


 
 

Актуално

 
 

Благодарности

 
Тук бих искала да благодаря на хората, без които не бих била това, което съм, като човек и преподавател.

На баща ми Павел Г. Тодоров, който с личния си пример ме възпита на коректност, вяра в себе си и в това, което правя, както и на борбеност и непримиримост към несправедливостта и посредствеността в науката и образованието и във всички области на живота.
Поклон пред светлата ти памет, татко!

На майка ми Мария Тодорова, която е неотлъчно до мен, подкрепя и най-щурите ми идеи и ми помага да ги осъществя; която вярва в мен и в това, което правя, и е най-добрият ми приятел.

На сестра ми Елена П. Тодорова, която уж на шега подхвърли идеята да започна самостоятелна работа в собствен езиков център и така ми даде тласък да положа основата на щастлив и пълноценен професионален живот; която не позволява да се отпусна и „да лежа на стари лаври”, както в личен, така и в професионален план.

На съпруга ми Борислав Арапчев, който даде идеята, изгради и поддържа уеб-страницата ми и който въпреки трудностите, безсънните нощи и целодневната ми заетост не престава да ми показва и доказва любовта и подкрепата си.

На любимата ми учителка Мая Стоянова, която ме въведе в своята методика на преподаване и ме окуражаваше, когато срещах трудности в процеса на преподаване на учениците в училище; която с радост посрещна новината за създаването на Езиков център „Надежда” и ми даде ценни съвети за работата с групи и индивидуални курсисти.

На преподавателя ми по методика на обучението по английски език ст. ас. Георги Гешев, от когото получих особено скъпото за мен признание за професионализъм в работата ми като преподавател.

На всички мои преподаватели в Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски, които ми помогнаха да получа необходимите знания, за да изградя самочувствието си на професионалист в областта, в която работя с удоволствие.

На ръководителя на Центъра по езиково обучение в Университета по хранителни технологии ст. преп. Цвета Луизова-Хорева за доверието, което ми гласува от самото начало на съвместната ни работа, както и за разбирането и професионализма, с които ръководи Центъра, осигурявайки спокойната и ползотворната ни работа.

На всички мои колеги от Центъра по езиково обучение в УХТ, които с топлия си прием ме направиха веднага част от един сплотен колектив.

На всички мои курсисти и студенти, които с благодарността си за постигнатите успехи осмислят труда ми и ми дават основанието да продължавам напред.


БЛАГОДАРЯ!

Надежда П. Тодорова